Credit Canva.com

בעידן הדיגיטל, האינטרנט והרשתות החברתיות האצבע מאד קלה על ההדק בעיקר כאשר רוצים לשתף אנשים אחרים בחוויות, חיוביות ושליליות כאחד. בעור פרגונים וחוות דעת חיוביות ניתן לשתף ללא סייגים או הגבלות – אין הדבר כך ככל ומדובר בחוות דעת שליליות. חשוב לדעת שגם אם חוות הדעת השלילית נכתבת או נאמרת בפומבי לאחר ניסיון אישי והתנסות ממקור ראשון – יש בה כדי להוציא דיבתו, בעיקר אם יתגלה שהדברים אינם מדויקים. עורך דין תביעת דיבה הוא מי שצריך לפנות אליו, להראות לו דברים שנכתבו או להשמיע לו דברים שנאמרו בעל פה בפומבי ולהציג עובדות שסותרות את הדברים.

התפקיד המאתגר של עורך דין תביעת דיבה

חשוב לדעת על ההבדלים בין הוצאת דיבה לבין לשון הרע. כאשר פונים אל עורך דין תביעת דיבה הנחת היסוד היא שהדברים שנאמרו או נכתבו אינם נכונים, כלומר שמדובר בשקר לכל דבר ועניין ומי שמדובר בו יוכל להוכיח את זה. לשון הרע מדברת על דברים אמיתיים אך שליליים ומכאן ההבדל. בהוצאת דיבה אנשים עלולים לרצות באופן מכוון לומר או לכתוב דברים לא נכונים שיעצימו את ההשפעה של הדברים שלהם, מה שיהפוך את העניין לחמור הרבה יותר. מכאן החשיבות של פנייה אל עורך דין ומתן הייעוץ האישי שלו באופן פרטני לכל מקרה ומקרה.

לדעת איך לנהוג, מה מותר ומה אסור

בעידן הרשתות החברתיות אנשים רבים רוצים שתהיה תהודה כמה שיותר רחבה לדברים שהם רוצים לכתוב ולמסרים שהם רוצים לשתף בהם. מכאן החשיבות של ידיעה לא רק מה מותר ומה אסור אלא איך אפשר או מותר לעשות את זה. במידת הצורך צריך לפנות אל עורך דין תביעת דיבה על מנת להציג בפניו את המקרה ולקבל ממנו את הייעוץ אם יש צורך או מקום לנקוט בצעדים כלשהם בנוגע למה שקרה.

בכל שאלה או בירור בנושא של הוצאת דיבה מומלץ לפנות לעורך הדין איתי ליבנה העוסק בתחום זה ומנוסה בו. הוא יבחן את המקרה וימליץ על דרך הפעולה המתאימה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here